Tarieven

Werkzaamheden op lokatie?

Allereerst is er de mogelijkheid ons te bezoeken voor een reparatie of zadelcontrole. Dat kost u niets aan voorrijkosten enkel uw tijd voor heen en terugreis, het eventueel inladen vanuw paard(en) en de kosten van brandstof. Hiervoor dient u wel een afspraak te maken, wij zijn niet altijd aanwezig maar hebben ook als we aanwezig zijn niet altijd de tijd voor onverwacht bezoek.

Wij snappen als geen ander dat de zadelmaker aan huis veel prettiger is. Een vertrouwde omgeving voor uw paard en het kost u naar vehouding weinig tijd. Daarom rijden wij visites net als de veterinair, hoefsmid of tandarts. Daarvoor brengen wij een kilometer toeslag in rekening. Deze toeslag bedraagt € 1,00 p/km op basis van de heenweg, naar beneden afgerond op eenheden van € 5,-

Bij meerdere consulten op 1 adres kunnen de voorrijkosten met stalgenoten worden gedeeld. Gedeelde voorrijkosten hanteren wij enkel bij reeds geplande afspraken. Haakt u aan bij een bezoek zonder vooraf gemaakte afspraak dan brengen wij 50% van het totaal aan voorrijkosten in rekening 

De kosten die wij berekenen zijn per paard en maximaal twee zadels.

Een eerste controle kost €75,-,vervolg controles €35,-

In de kosten zit een uitgebreide technische controle van het zadel, het controleren van de gesteldheid van het paard (statisch danwel dynamisch) en een uitgebreide controle van de ligging van het zadel. Hierbij leggen wij uit hoe wij een zadel willen zien liggen op de rug van het paard, waar de eventuele knelpunten zitten en wat wij eventueel kunnen verbeteren.

Bij aanschaf van een Caluna zadel binnen een maand na controle krijgt u de controle kosten retour.

Sommige aanpassingen kunnen wij op lokatie verrichten, andere doen we liever in onze werkplaats. Daar hebben we een geschikte werkruimte en alle materialen en gereedschappen om iedere reparatie vakkundig en snel uit te voeren. 

Enkele prijsvoorbeelden van veel voorkomende reparaties:

 • Korte stoten €20,- / stuk
 • Lange stoten  €25,- / stuk
 • Zadelkussen met boom vastnaaien €35,-
 • Nieuwe vulling €225,-
 • Vullingcorrectie €80,-
 • Vervangen singel elastiek vanaf €20,-
 • Vervangen V web €95,-
 • Plaatsen van V web singelsysteem
 • Verplaatsen van voorste stoot

Wij bouwen zelf zadels. Daarmee zijn wij dé plek voor al uw reparaties. Nieuwe zittingen of reparatie van zittingen, reparaties aan of het vervangen van zweedbladen of kussens, reparaties van beugelriemhaken, reparaties of vervangen van zadelbomen en wat u zich maar kan bedenken.

Ook voor mentuigen en andere reparaties bent u bij ons aan het juiste adres. 

Wij repareren géén dekens!

Een goede sportmassage heeft veel voordelen voor je paard. Het zorgt voor betere doorbloeding van de huid, afvoer van melkzuur, de spierspanning gaat omlaag, triggerpoints nemen af, het zorgt voor ontspanning van bindweefsel, vermindert pijn en zorgt voor mentale ontspanning. Eigenlijk bijna dezelfde voordelen als die van een goed passend zadel. Maar helaas is een passend zadel nog niet voor elk paard weggelegd. Sterker nog, we komen zeer veel paarden tegen die veel spierproblemen hebben door een slecht passend zadel. Het zal niemand verbazen dat deze spierproblemen onherroepelijk leiden tot rijtechnische problemen. Deze paarden zijn paarden die vaak lopen te kwakkelen. Ze hebben veel vage kwaaltjes, zijn snel koliekerig, zitten niet lekker in hun vel, lopen niet altijd lekker, het rijden gaat een paar weken of maanden goed, paard krijgt een blessure, knapt op, training start weer om na een poosje weer gestaakt te worden door een nieuwe blessure of kwaal. Herkenbaar?

Dit zijn de paarden die wij vaak tegen komen. De levertijd voor een nieuw zadel is meestal zes tot acht weken. Maar wat ga je doen in de tussentijd? Gewoon doortrainen met je oude zadel? Daar rij je toch al de afgelopen vijf jaar mee, dus die paar extra weken kan geen kwaad, toch? Dat klopt, maar in de meeste gevallen rijdt men nog een of twee keer met het oude zadel, maar dit gaat toch minder lekker dan verwacht. Zeker nu je weet dat het niet stil willen staat bij opstappen geen geklier is, maar pijn bij je paard. En het bokje in galop is ook niet meer zo grappig als je weet dat dat ongemak is en geen joligheid.

Maar wat moet je dan doen in die zes weken? Volgens ons is het het belangrijkst dat je paard weer lekker in zijn vel komt te zitten. De spierspanning die hij heeft opgebouwd door het slecht passende zadel, moet weer uit zijn lichaam. Daarom hebben wij het resetting program opgezet. Het doel hiervan is om je paard weer te resetten en zo weer een nieuwe start te kunnen maken zodra je nieuwe zadel arriveert. Het programma bestaat uit een intake, waarin de gegevens worden genoteerd van jou en je paard. Je paard wordt van top tot teen spiertechnisch nagekeken, waarna de uitkomst hiervan besproken wordt. Hierop volgt gelijk de eerste sportmassage behandeling, die vooral gericht is op de ontspanning en het stimuleren van de bloedsomloop en daarmee ook de afvoer van melkzuur. Dan bespreken we het trainingsschema voor de komende twee weken.

Er volgen nog twee afspraken waarin de voortgang wordt besproken. Ook wordt het paard telkens spiertechnisch nagekeken en gemasseerd. De training wordt langzaamaan opgebouwd, zodat je na een week of zes, afhankelijk van de voortgang van je paard, weer onder het zadel aan het werk kan. Na ca twee maanden na levering van het zadel lopen we zowel je paard als je zadel nog een keer na.

Op deze manier hebben jij en je paard het meeste voordeel van je nieuwe zadel. En je zult merken dat je een veel betere band ontwikkelt met je paard omdat je veel meer doet dan alleen maar rijden alleen.

Concreet bestaat het programma uit 5 behandelingen. Een intake met ontspanningsmassage, 2 massage behandelingen voor levering van je nieuwe zadel, één tijdens de nacontrole van je zadel en de 5e behandeling 4 weken na de nacontrole. Verder inbegrepen zijn: wekelijks contact over de voortgang trainingsadvies en 2,5 liter Equi Balance om je paard te helpen weer in balans te komen. Looptijd maximaal 9 weken. Kosten hiervoor zijn € 290,-. Nu tot 15-12 voor €275,-!!!!

Uiteraard is een losstaande massage of een losstaand zadelpasadvies ook mogelijk voor €75,- excl. voorrijkosten.

Een combinatie afspraak voor een zadelpasadvies en een massagebehandeling is ook mogelijk voor € 115,-. Nu tot 15-12 voor € 100,-!!!

 

Massage: eerste afspraak => intake, algemene palpatie en ontspanningsmassage € 75,- 
Massage: vervolgafspraak=>bespreking voortgang en behandeling € 50,-
Zadelpasadvies: eerste afspraak=> intake, algemeen onderzoek, advies € 75,-
Zadelpasadvies: vervolgafspraken  € 50,-
Combi zadelpasadvies en ontspanningsmassage              € 115,-
Resetting Program
 • Intake, zadeladvies, ontspanningsmassage
 • 4x massage en trainingsadvies
 • 2,5 l equi balance
€ 325,-
   
   
Genoemde prijzen zijn inclusief BTW maar exclusief voorrijkosten, deze kunnen gedeeld worden bij meerdere afspraken per adres.  
   

Actie, lopend tot 21-12, combi advies en massage                                                                         € 100,-

Actie, lopend tot 21-12, resetting program                                                                                       € 275,-