Tarieven

Werkzaamheden op lokatie?

Allereerst is er de mogelijkheid ons te bezoeken voor een reparatie of zadelcontrole. Dat kost u niets aan voorrijkosten enkel uw tijd voor heen en terugreis, het eventueel inladen van uw paard(en) en de kosten van brandstof. Hiervoor dient u wel een afspraak te maken, wij zijn niet altijd aanwezig maar hebben ook als we aanwezig zijn niet altijd de tijd voor onverwacht bezoek.

Wij snappen als geen ander dat de zadelmaker aan huis veel prettiger is. Een vertrouwde omgeving voor uw paard en het kost u naar vehouding weinig tijd. Daarom rijden wij visites net als de veterinair, hoefsmid of tandarts. Daarvoor brengen wij voorrijkosten in rekening. Deze voorrijkosten bedragen € 1,00 p/km op basis van de heenweg, gerekend vanaf postcode 6715 DG 4. 

Bij meerdere consulten op 1 adres kunnen de voorrijkosten met stalgenoten worden gedeeld. Gedeelde voorrijkosten hanteren wij enkel bij reeds geplande afspraken. Haakt u aan bij een bezoek zonder vooraf gemaakte afspraak dan brengen wij 50% van het totaal aan voorrijkosten in rekening 

De kosten die wij berekenen zijn per paard en maximaal twee zadels.

Een eerste controle kost €75,- , vervolg controles binnen 1 jaar na laatste controle €50,-

In de kosten zit een uitgebreide technische controle van het zadel, het controleren van de gesteldheid van het paard (statisch danwel dynamisch) en een uitgebreide controle van de ligging van het zadel. Hierbij leggen wij uit hoe wij een zadel willen zien liggen op de rug van het paard, waar de eventuele knelpunten zitten en wat wij eventueel kunnen verbeteren.

Bij aanschaf van een Caluna zadel binnen een maand na controle krijgt u de controle kosten retour.

Sommige aanpassingen kunnen wij op lokatie verrichten, andere doen we liever in onze werkplaats. Daar hebben we een geschikte werkruimte en alle materialen en gereedschappen om iedere reparatie vakkundig en snel uit te voeren. 

Enkele prijsvoorbeelden van veel voorkomende reparaties:

  • Korte stoten €20,- / stuk
  • Lange stoten  €25,- / stuk
  • Zadelkussen met boom vastnaaien €35,-
  • Nieuwe vulling €225,-
  • Vullingcorrectie €80,-
  • Vervangen singel elastiek vanaf €20,-
  • Vervangen V web €95,-
  • Plaatsen van V web singelsysteem
  • Verplaatsen van voorste stoot

Wij bouwen zelf zadels. Daarmee zijn wij dé plek voor al uw reparaties. Nieuwe zittingen of reparatie van zittingen, reparaties aan of het vervangen van zweedbladen of kussens, reparaties van beugelriemhaken, reparaties of vervangen van zadelbomen en wat u zich maar kan bedenken.

Ook voor mentuigen en andere reparaties bent u bij ons aan het juiste adres. 

Wij repareren géén dekens!