Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wij hebben je zadel aangepast of je hebt van ons een gebruikt of nieuw zadel gekocht. Wij danken je dan ook voor het vertrouwen in ons.

Wij willen u wijzen op een paar punten, de veranderingen kunnen uw paard of pony anders laten reageren.

Paarden die met een aangepast of ander zadel gaan lopen ervaren verandering. Het lijkt op het laten verzolen van je schoenen zou je denken. Het blijft dezelfde schoen maar zit net even wat anders dan je gewent bent. Toch? Nee. Geheel niet. In veel gevallen hebben wij zowel de boom als het kussen aangepast of heeft het nieuwe zadel een wijdere boom en anders gevormde kussens. De basis van het zadel hebben wij aangepast teneinde de juiste pasvorm te verkrijgen. Voor het paard voelt dat als een nieuw zadel.

Om het gevoel van het paard weer te geven geeft ik het volgende voorbeeld: Veel dames hebben wel ergens schoenen die net niet passen of hebben schoenen met hoge hakken. Ja het laat je figuur mooi uitkomen maar je voeten zijn daar toch wat minder blij mee. Zeker op langere termijn. Kan je je dat feestje nog herinneren waar je die schoenen aan had en het liefst wilde zitten. Staan was niet prettig meer, laat staan lopen. Rij de auto maar voor. Hoe lekker was het om in de auto die schoenen uit te doen en je voeten weer ruimte te geven? Precies dat is wat je paard ook voelt. Het aangepaste zadel geeft de schouder en spieren daarachter meer ruimte voor beweging. En dat vind het paard prettig

Zoals ik vertelde bij mijn of ons bezoek zet een spier bij aanspannen iets op, kijk maar naar je biceps. Je zadel moet die ruimte dus ook hebben om de spieren zo min mogelijk in de weg te zitten.

Wat kan je merken met rijden en wat te doen?

Paarden die meer beweging krijgen gaan vaak ruimer lopen. De spieren worden anders belast. Geef je paard dan ook een paar dagen de tijd te wennen. Niet alleen het gevoel is anders, spieren worden ook anders dan voorheen belast. dat kan zorgen voor spierpijn. Soms kan een afspraak met een fysio helpen maar vaak is dat niet eens nodig. Jij kent je paard het beste.

Diverse paarden reageren jolig door opeens wel eens vrolijk te bokken. Wees er op attent, het is al vele ruiters voor je overkomen. Let wel op de wijze van bokken. Vrolijk met de oortjes naar voren en makkelijk te rijden is een ander signaal dan boos met de oren in de nek bokken. Ervaar je dat laatste? BEL. DIRECT, ja ook 's avonds. SMS, whatsapp etc mag ook uiteraard. Als je het ons maar laat weten. Komen we gewoon ze zadel nog eens extra nalopen.

Paarden die zich met rijden vrijer voelen willen ook nog wel eens op stal veranderen, simpel te ervaren aan een vrolijker en vriendelijker paard.

Veel plezier samen! Laat je ons weten hoe het gaat?

 

Groeten Patrick & Saskia

e-max.it: your social media marketing partner