Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

De meeste dames kennen het wel. Leuk schoentje gezien die eigenlijk net wat te klein of te smal is. Net niet lekker passend. Maar ze zijn óóóh zo leuk of de prijs is razend interessant dus je rekent ze toch af bij de kassa.

Zo zien we dat ook vaak met zadels. Zadels die net niet passen. Of gewoon helemaal niet, maar wel lekker goedkoop en de ruiter zit er in als in een luxe stoel. Een Net-Niet-Zadel dus.

Voor ons zijn er maar twee types zadels. Of passend of niet passend. Niets daar tussenin.

Dat gaat niet. Een plank van 101 cm past ook niet lekker tussen twee muren met 100 cm tussenruimte. Ja het past wel, met wat duw en trekwerk past de plank er net tussen. Een beetje scheef en beschadigd maar dan vallen de boeken niet om. Een Net-Net-Plank dus.

Zo ook met zadels. Een Net-Niet-Zadel past dus gewoon niet. Ook niet een beetje. Dan bedoel ik niet zozeer de vulling, die is vaak aan te passen. Bij een Net-Niet-Zadel is vaak de boom de boosdoener. Vaak zijn de bomen anders gevormd dan het paard. En een andere vorm ligt niet lekker op een paard waardoor het niet lekker kan bewegen. Vaak zien we dat in lastiger lopen. 

Helaas zien we het volgende heel veel voorkomende probleem: Het paard heeft een gevoelige rug en dus wordt er een bontje onder het zadel gedaan want dat is zo lekker zacht. En daar gaat het op drie punten mis. Een bontje is de jas van een schaap. Prima om een schaap tegen weersinvloeden te beschermen, heerlijk voor op de bank of in de stoel. Maar niet onder een zadel. Die gevoelige rug komt vaak door een Net-Niet-Zadel welke vaak te smal is waardoor de rug pijnlijk wordt. Door een bontje tussen je paard en zadel te leggen maak je het probleem enkel groter. Er komt meer massa tussen de boom en het paard en dat terwijl de boom eigenlijk al te smal was... En dat zachte van een bontje dan? Dat zit enkel buiten het zadel, het deel wat je ziet. Alles onder je zadel wordt door de druk van het zadel gecomprimeerd...

En die Net-Niet-Schoenen, hoe vaak loop jij daarop? Of staan ze nog steeds nieuw in de kast?

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner